Verdibasert ledelse


Dette diktet er inspirert av teksten fra Joh 13:12-17, Jesu aller siste kveld med sine disipler før han døde. Diktet henger over vasken på kjøkkenet som jeg deler med flotte kollegaer i vårt kontorfellesskap. 

Som daglig leder på huset, innså jeg at noe måtte gjøres for å stramme oss alle opp litt. Det var litt for ofte vi valgte å overlate ryddingen til nestemann. Jeg var og er helt sikkert en av de skyldige. Skulle jeg henge opp det vanlige skiltet: "Moren din jobber ikke her?"  

Siden jeg på den tiden leste om verdibasert ledelse, blant annet boka til Einar Aadland, "Den truverdige leiaren", ble det en litt annen strategi. Jesu ord til disiplene er fortsatt like kraftfulle i dag. Og når alle vasker "hverandres føtter" jevnlig, blir vi alle betjent etter tur. Og vi ikke å samle opp så mye møkk som tærer på fellesskapet. 

Vidar

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster