Bålsamtaler 2016 - Lese hele Bibelen sammen på ett år?EN BÅLSAMTALE KAN VÆRE SÅ MANGT. 
På den nyopprettede Facebooksiden "Bålsamtaler2016" er det Jesus som er Bålet. Du kan finne siden som jeg har startet på  https://m.facebook.com/BalSamtaler  eller ved bare å søke på navnet hvis du er på Facebook. (Men det er mulig å følge med på siden uten å være registrert med Facebook-konto). 

Vi som sitter rundt Bålet har Bibelen med oss, der vi henter daglig brød som vi deler med hverandre. 

VI BLIR DET VI SPISER. Jeg vet at jeg ikke er alene om å lengte etter å lese mer i hele Bibelen, både i det nye og det gamle testamentet. Men lesingen har lett for å bli mer tilfeldig enn regelmessig. Samtidig tror vi at Bibelen er den store fortellingen som definerer våre liv. Vi ønsker daglig å spegle våre små livsfortellinger i den store Fortellingen, og la oss forme stadig mer av Han som er midtpunktet i denne fortellingen, Jesus. 

VI FORSTÅR IKKE ALT VI LESER. Alt gir ikke umiddelbar mening. Noe er ganske tungt å fordøye. Men vi har sterke forbilder som forteller oss at hemmeligheten ligger i å ikke gi opp. La bare Ordet få arbeide med oss over tid. Vi har gjerne spørsmål. Rundt Bålet er det tillatt å stille spørsmålene og undre seg. Kanskje har noen andre noe å dele som jeg trenger å høre akkurat i dag. 

HELST SKJER BÅLSAMTALEN I ET FYSISK ROM, der to, tre eller flere er samlet med Jesus i midten (Matt. 18:20). Data- og mobilskjermene kan aldri fullt ut erstatte dette. Men vi har lyst til å utforske også denne måten å føre Bålsamtaler på. 

DET KONRETE PROSJEKTET FOR 2016 ER Å LESE HELE BIBELEN RUNDT BÅLET, GJENNOM ETT ÅR. Jeg er ikke av dem som tror at jeg klarer å gjennomføre dette helt på egen hånd, derfor trenger jeg andre. Det gjør ikke noe om du ikke rekker å være med fra starten. Og om du mister noen dager underveis, fortvil ikke! I denne gruppen vil vi benytte strukturen i bibelleseplanen BIBLE IN ONE YEAR (BiOY). Den kan også lastes ned som app med engelske kommentarer av Alpha-grunnleggerne Nicky og Pippa Gumbel. Siden ikke alle vil følge en slik engelskspråklig versjon, legger jeg ut selve bibelleseplanen i FB-gruppen hver dag, før kl 7 om morgenen. Det vil alltid være en tekst fra Det gamle testamentet, en fra Det nye testamentet og en tekst fra Salmene eller Ordspråkene. Kommentarene til Nicky og Pippa Gumbel kan være til inspirasjon for de som bruker appen. Ellers vil vi underveis i dagen, når tiden strekker til, bruke kommentarfeltet under den daglige "brød-leveransen" til å stille hverandre spørsmål, kanskje dele en kort refleksjon eller skrive inn en bønn.

DU BESTEMMER SELV NÅR OG OM DU VIL SETTE DEG NED "RUNDT BÅLET" sammen med oss. Du slår opp og leser gjennom tekstene for dagen i din egen bibelutgave  eller bibel-app.  

HAR DU LYST TIL Å VÆRE MED PÅ BÅLSAMTALENE?  Du behøver ikke å si noe. Du kan velge å bare "lytte" til Ordet og "spise" brødet vi deler sammen. Men du er også velkommen til å gripe ordet og dele tanker, når du har lyst. I denne gruppen møtes vi i full frihet, og finner du ut at dette ikke er noe for deg, blir ingen lei eller skuffet hvis du velger din egen vei. 

HÅPER DU BLIR MED PÅ DELER ELLER HELE PILEGRIMSREISEN VÅR I 2016! Og inviter gjerne med deg noen du kjenner til gruppen! Vi begynner 1. januar!

Hilsen Vidar Bakke, prest i ByMenigheten - Sandnes  


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster