Pass som kan påskrives

"De som kom sist, har arbeidet bare en time, og du stiller dem likt med oss, sa Ola.  "Ser du med onde øyne på at jeg er god"? sa Erna. 

Denne kommentaren til dagens BålSamtale fra Matteus 20 bør nok strykes. Himmelriket handler jo om åndelige ting, ikke om politikk og ressursfordeling. Det urettferdige og paradoksale kan de stelle med i den åndelige verden. I den virkelige verden hører ikke nåden hjemme. Her gjelder rettferdighetens lover. Likt for alle. Lønn som fortjent. Som du har opparbeidet. Eller forresten: Du kan også få som du har arvet. Det er ikke bare rettferdighet som gjelder i den virkelige verden heller. Et trygt etternavn kan også hjelpe. 

"Ser du med onde øyne på at jeg er god?" sier Jesus. (Matt. 20:15)

Nå får sikkert presten sitt pass påskrevet. Men så har jeg da i hvert fall et pass. 

(Når Vidar er sint blir han sarkastisk. Ha meg unnskyldt. Jeg er sint. Lei meg. Og oppgitt. Jeg vet at politikk er for komplisert for en lekmann som meg. Jeg vet at velferdssamfunnet vårt står overfor betydelige utfordringer framover. Men velkommen til den virkelige verden. Jeg tror Himmelriket har mest med den å gjøre.)

(Foto: Haure Aran)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster