Der du borDet er ikke så ofte jeg synes jeg hører Jesu stemme. Det handler mer om å bli inspirert og ledet mens jeg skriver, eller gjennom ulike omstendigheter i livet. Men det hender en sjelden gang at jeg opplever han taler veldig tydelig.  

Jeg hadde en slik opplevelse siste dagen på et stille retreat i Sverige for noen år siden. Alene i kapellet satt jeg og betraktet et ikon av Kristus som er blitt viktig for meg. Jeg tenkte: Her kjenner jeg Jesu nærvær så sterkt. Hvorfor er han ikke på samme måten hos meg i hverdagen? Da var det plutselig som om en klar og tydelig setning slo ned i hodet mitt: "Jeg går i forveien for deg til Ganddal". 

Når Jesus taler ord til oppmuntring eller formaning inn i vår situasjon, bruker han gjerne referanser til Bibelen. Det har jeg opplevd både når jeg selv har fått ord direkte og når de har kommet til meg fra andre. Dette var en tydelig referanse til ordene englene ga til kvinnene ved graven i Matteus 28:7: "Si til disiplene hans: Han er stått opp fra de døde, og han går i forveien for dere til Galilea."

Ganddal er bydelen min i Sandnes. Det er der jeg har mitt hjem og min hverdag. Galilea var disiplenes hjemme-distrikt. De forberedte seg på å reise hjem fra Jerusalem uten Jesus. Livet var snudd på hodet. De siste årene hadde Jesu nærvær i deres liv vært altoppslukende og intenst. Det var i Galilea hans virksomhet hadde startet. Der hadde han tilbrakt det meste av sitt liv. Men Galilea er også uttrykk for disiplenes lokalsamfunn og hjemsted. Det er stedet hvor de fleste av oss tilbringer mest tid. 

For meg ble det tydelige Jesus-ordet et sterkt løfte som har båret meg siden. Jeg kan reise til Jerusalem eller andre hellige steder. Jeg kan oppsøke Gud i mektige katedraler eller på vakre retreatsteder. Og ofte har jeg mine sterkeste opplevelser av Gudsnærvær på slike reiser. Når jeg er tatt til side fra hverdagen. Men jeg bærer med meg løftet fra Jesus. Det løftet han ga til sine disipler har jeg fått lov til å gjøre til mitt. Og du kan få gjøre det til ditt: 

Jesus går i forveien for deg til ditt lokalmiljø! Han endte ikke sitt liv i en grav i Jerusalem. Der du er, lover han å være. Ditt hjem kan bli hans hjem. Når jeg fortsatt har dager hvor jeg spør meg om Jesus lever og er til stede der jeg bor, øver jeg meg på å snu spørsmålet. Er det kanskje heller jeg som ikke er helt til stede?

Til BålSamtalen:

  • Du som gikk i forveien for disiplene til Galilea, lover å være hos meg, der jeg er. Takk for at du er her nå, Gud. Hjelp meg til å være til stede her. Tal til meg!
  • Til ettertanke: Er det noe i min hverdag som hindrer meg fra å høre hans stemme? Er det noe jeg kan gjøre for egen del for å være mer tilgjengelig?

Vidar

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster