Hurtigkø under nattverden

(Foto: Nattverdkalken veltet i alt oppstusset under avviklingen av den første "hurtignattverden" i ByMenighetens historie, 1. april 2016.)

I ByMenigheten-Sandnes forsøker vi kontinuerlig å tenke nytt om gudstjenesten og tilpasse den dagens mennesker. Nå lanserer vi en nattverd-reform. 

Vi har allerede tradisjon for å legge nattverden til begynnelsen av gudstjenesten.  Slik får alle generasjoner være sammen om måltidsfellesskapet før barna går i aldersbestemte grupper. 

Nå går vi et steg videre. De som ikke har tid til å være på hele gudstjenesten, skal nå få motta nattverd i en såkalt "fast track lane", en hurtigkø. En av de tre faste nattverdstasjonene vil være bare for dem som har tenkt seg raskt videre til andre plikter og oppgaver den søndagen. 

For stadig flere mennesker er søndagen blitt en aktivitetsdag som andre. Folk har mye på kalenderen også denne dagen. I steden for bare å kritisere dette, vil vi gjerne komme folk i møte. 

Også travle mennesker trenger åndelig føde.  Foreløpig er ByMenigheten den eneste valgmenigheten i Den norske kirke. Vi synes det forplikter! Dette vil gi mennesker større valgfrihet på søndagen.  

Velkommen til gudstjeneste i ByMenigheten, nå også med "fast track lane" under nattverden. 

Med vennlig hilsen 
Vidar Bakke, prest/daglig leder


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster