Hjertets loggbok
"Det er så vanskelig å få til å sette av tid med Gud", sier ofte kristne til meg i samtaler om troen. Og jeg vet av egen erfaring at jeg er flinkere til å holde avtaler med andre enn med Gud. 

I vår menighet har vi oppfordret til "15 min" hver dag. "Klarer jeg 5 minutter, er det en god begynnelse", sa en. Og det er helt sant. Men de fleste vil erfare at når de først bestemmer seg for å sette seg ned regelmessig med et lite bibelavsnitt, så går 15 minutter veldig fort.

Har du 15 minutter å sette av i kalenderen hver dag til et stevnemøte med Gud? Spør deg selv: Har jeg noe som er viktigere å bruke de 15 minuttene på enn Gud? Hva går jeg glipp av hvis jeg sløser bort de minuttene på Gud? Kan jeg logge inn på Gud før jeg logger inn på alt annet?

Hvis svaret du gir deg selv er: Jo, 15 minutter kan jeg sette av. Og hvis du har lagt inn en fast daglig avtale i kalenderen på et tidspunkt hvor du ikke har andre avtaler, da kan en enkel og fleksibel struktur for de 15 minuttene være god å ha. 

Her er et forslag fra meg som jeg kaller for L.O.G.G.:

Lesning 
Les teksten langsomt, gjerne to ganger, hvis du har mulighet.  

Oppdagelse
Gå på oppdagelsesferd i teksten.  Noe som fanget oppmerksomheten spesielt? Noe du ikke hadde sett før? Hva skjer egentlig i teksten? Er det noe du vil undersøke nærmere for å forstå? 

Gjøremål 
Hvilke handlingssteg peker seg ut for deg etter møtet med teksten? Noe du vil tenke mer over? Noen du skal snakke med? Et gjøremål for dagen? 

Gjensvar  
Snakk med Gud om det du har hørt og sett. La gjerne han komme til ordet i samtalen også. 

---

Hjertets logg-bok

Noen vil ha glede av å lage seg en liten LOGG-bok, enten i form av en gammeldags notisbok eller en digital utgave på mobilen. Hvis du benytter en bibel-app, er det ofte en mulighet for å skrive notater i selve appen. Her kan du enkelt sette inn stikkord til hver bokstav. For andre er det mer enn nok å føre "loggen" i hjertet.  Prøv litt ut hva som fungerer for deg! Og send meg gjerne en melding om hvordan det går! 

Her får du den gamle Kingo-salmen med på veien:

Skriv deg Jesus på mitt hjerte,
Du min konge og min Gud!
At ei lyst ei heller smerte
Deg formår å slette ut;
Denne innskrift på meg sett:
Jesus utav Nasaret,
Den korsfestede, min ære
Og min salighet skal være!
✔️i👌ar 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster