Faste ved begynnelsen av nytt semester?



Det skjer en global oppvåkning for bønn og faste over hele verden. Har det noe med oss i ByMenigheten å gjøre?

Våre venner i Familiekirken har invitert de av oss som har lyst og mulighet, til å bli med på dager i tverrkirkelig bønn og faste kommende uke fra mandag til torsdag (29.08-01.09). 


Det vil være folk samlet i toppetasjen i det grønne bygget ved siden av Menighetshuset (Lundegeilen 16) hver kveld. Fokus er å søke Guds ansikt i lavmælt bønn og lovsang ved inngangen til et nytt semester. 


Selve fasten kan arte seg på mange ulike måter, litt avhengig av den enkeltes erfaring, livssituasjon og motivasjon for å forsøke dette nå. 


Selv gjorde jeg mine første famlende erfaringer med faste mens vi bodde i Brasil. Mange forbinder dette med loviskhet og moralisme, slik Bibelen også i noen grad advarer mot. Men i Jesu eget liv var fasten en viktig ingrediens når han søkte fordypning og større åndelig klarhet. 


For mange av oss er dette midt i en særdeles travel hverdag. Men det behøver ikke å være vanskeligere å gjøre dette nå av den grunn. 


Jeg ba Gunn Bjørg Wee Lunde om å dele noen praktiske råd til dem som vil prøve en variant kanskje allerede kommende uke:  

 

Bruk tid med Gud før selve fasten. Kjenn etter hva du kan ha et spesielt fokus på denne uka. Skriv ned 3 - 4 ting og be over dem hver dag. 


Det kan være for deg selv, personlige ting eller for andre, familien, menigheten osv. 

 

Start dagen med å minne Gud på det du har fått. Les i Bibelen, ta til deg næring.

 

Selve fasten kan foregå på flere måter:

 

1. Vannfaste. Da drikker du vann  i løpet av dagen, kaldt eller kokt, varmt eller lunkent. Før du går i gang med en vannfaste må du trappe ned på mat og kaffe i dagene før selve fasten, slik at du de to siste dagene før vannfasten spiser grønnsaker/supper og frukt. Dette for å forberede kroppen på selve fasten. Dette kan være tøft, spesielt de 2-3 første dagene, da kroppen avvenner seg de vanlige rutinene med mat og koffeinholdig drikke. Etter de første dagene blir det enklere.  Mange forteller om gode forandringer og helbredelser etter vannfaste. Huden og øynene vil f.eks bli klarere. Du kan oppleve å få mer energi både under og etter en vannfaste. 

Vannfasten kalles ofte en Jesus-faste. Ved sykdom/medisinbruk må du alltid konsultere din lege før du går i gang med en vannfaste.

2. Juicefaste. Også her kan det være godt å trappe ned på vanlig mat og erstatte det med supper/smoothier 1-2 dager før juicefasten. Juice (av grønnsaker og litt frukt) som du lager selv, er absolutt å anbefale.  Her er det også viktig å drikke mye vann i løpet av dagen. 

3. Faste fra 1 eller flere måltider i løpet av dagen kan også være en faste. Du kan også spise grønnsaker, som salat eller kokte eller suppe. Dette kaller vi en Daniel-faste.

4. Faste fra Internett, TV, Facebook osv kan også anbefales. 

 

Anbefalt lesing: 

 

1. Bibelen, bruk en bibel-ordbok og gå på jakt etter ord og avsnitt om faste.
2. Fastens ABC av Dr. Franklin Hall. Lite hefte med undervisning om faste, hva hvorfor og hvordan, med mange vitnesbyrd om fordeler ved faste.
3. The Jesus fast av Lou Engle

 

Guds velsigne deg i din bønn og faste. 

Hilsen Gunn Bjørg Wee Lunde


"Before there ever was a Jesus movementthere was a Jesus fast. It's time for the next Jesus movement" (Lou Engle)

 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster