Nytt temahefte: Hvordan være rik? Hva er godhet? Hvem har hørt det?


Da er temaheftet vårt for gudstjenester og grupper, våren 2017, klart. 
Gjennom tre miniserier spør vi:

Hvordan være rik?
Hva er godhet?
Hvem har hørt det?

Her kan du laste ned heftet i pdf-format. (uten utskrevne bibeltekster som bare vil finnes i det trykte formatet.) 

Heftene som vi lager for hvert semester, er resultat av et veldig godt samarbeid mellom flere skribenter. I redaksjonskomiteen har disse sittet: Morgan Fjelde (Frøyland Orstad menighet), Torstein Eidem Nordal (Bogafjell), Oddbjørn Stangeland (Ålgård) og Vidar M. Bakke (ByMenigheten - Sandnes). Også Hanne Therese Loftesnes, Mikkel Eikill Jebe, Bjarte Hetlebakke, Helge Standal og Sigve Ims har vært med og gitt sine bidrag.


Om heftet 

Denne våren ønsker vi å gi plass til tre spørsmål som på hver sin måte handler om å gi av seg selv. Vi spør først Hvordan være rik? Dette utfordrer vårt syn på økonomi og forvaltning. Deretter spør vi Hva er godhet? Vi fokuserer på Guds godhet til oss og hvordan vår fastetid kan komme andre til gode. Etter påske er spørsmålet Hvem har hørt det? Gjennom Apostlenes gjerninger reflekterer vi over hvordan vi kan utrustes til å dele det budskapet vi selv har tatt imot. Vår bønn er at du etter endt semester kan se tilbake på et rikere kristenliv. 

Den aller beste måten å bruke dette heftet på er å lese i det regelmessig, samtidig som du leser i Bibelen. Sammen med Bibelen håper vi at heftet kan være en ressurs i cellegruppa di, i familien din og i din daglige tid med Gud. For dere som ønsker mer struktur i dette, presenterer vi tre metoder: 

Opp - Inn- Ut 

Til hvert tema har vi skrevet en innledningstekst, som avløses av en isbryter. Det er en uhøytidelig, men interessant inngang til ukas tematikk. Deretter følger: 

OPP i tilbedelse. Ta imot Guds nåde, finn fokus i bønn, høyt eller stille. 
INN i tematikken. Dele tanker med hverandre, stille spørsmål, være åpen. 
UT i verden. Ta utfordringen, la deg utruste og la troen din bli utadvendt. 

BRO 
Vi bygger bro til andre mennesker gjennom Bønn, Relasjoner og Ord. Derfor har vi skissert BRO-verktøyet i hver UT-del, for at vi kan ansvarliggjøre hverandre. Sørg for å ha nok tid på samlingen til å dele liv også på dette området. 

LOGG: 
For hvert tema kan du benytte eget logg-skjema bakerst i heftet for egne notater. Ved å bruke noen minutter på LOGG, gis alle en sjanse til å finne skatter og utfordringer i teksten, også de som trenger litt tid før de tar ordet. Har du kapasitet, anbefaler vi deg å fylle ut dette før cellegruppa samles: 

  • Les bibelteksten langsomt, gjerne flere ganger 

  • Oppdag bibelteksten, finn noe viktig, noe vanskelig, noe verdt å huske 

  • Gjøremål bibelteksten minner deg på; noe å gjøre, snakke med noen om, eller tenke på 

  • Gjensvar er det du vil si til Gud om dette. 

Opplegget LOGG Hjemme avslutter hvert tema og er ment for å hjelpe både familier og de som bor alene til å sette av en ukentlig samtale med Gud om ukas tema. Se www.bibel.no for daglige bibelvers. Vi gjentar bevisst enkelte spørsmål i cellegruppeopplegg og LOGG Hjemme, for å stimulere til kontinuerlig refleksjon. 

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster