Grenseløse dager i Grenseland

Bare en tynn duk skilte oss fra støyen og travelheten av mennesker som hastet til og fra, kanskje for en matbit i kafeen, eller på vei til neste programpost. Men de som tok veien innom "Kirken i Grenseland" var plutselig et annet sted. Her rettet de oppmerksomheten oppover, pulsen sank, og vi kunne merke at Gud berørte. Et privilegium å få være med på!

Festgudstjenesten i Stavanger Forum Expo under NMS´Sommerfest og GF, ble en flott avslutning på en inspirerende misjonsuke. Daglig har jeg blitt minnet om at jeg hører til en stor global familie som deler troen på Jesus. Rundt 2700 mennesker sang medleyen av kjente og kjære gospelsanger, ledet av den sør-afrikanske gospelgruppa som deltok på GF sammen med korene Stavanger Gospel Company og Voice of Joy (se film). For meg har uka handlet mye om bønn i Grenseland.
To år i bønn for GF

De siste to årene har jeg vært involvert i bønnearbeidet foran denne sommerfesten, som leder for bønnekomiteen. Det er en oppgave jeg har satt stor pris på. Et stort antall fantastiske ressurspersoner har stått på for å gjennomføre dette gedigne arrangementet. Mens de andre medlemmene i hovedkomiteen har vekslet mellom boblende kreativitet, spent forventning, glad entusiasme, nervøsitet og tidvis frustrasjon over krevende hindringer på veien, har jeg fått lov til å konsentrere meg om å bære arrangementet fram for Gud i bønn sammen med et flott team av bønne-mennesker. 

Kirken i Grenseland

Underveis denne uka har vi i bønne-arbeidet hatt vår base i en spesial-laget kirke midt i "Grenseland", en kunstferdig global gjenbrukslandsby, planlagt og designet av kunstneren Jofrid Staurland og Elisabeth Follesøy. I et annerledes helligrom fikk vi ta i mot utallige GF-deltakere. 

Kirken i Grenseland

Vi har undret oss sammen i Guds nærvær, vi har lyst velsignelsen over hundrevis av mennesker og vi har fått ha mange gode samtaler av det lavmælte slaget som jeg liker så godt. Det var noe spesielt med atmosfæren i dette helt originale kirkerommet. Bare en tynn duk skilte oss fra støyen og travelheten av mennesker som hastet til og fra, kanskje for en matbit i kafeen, eller på vei til neste programpost. Men de som tok veien innom "Kirken i Grenseland" var plutselig et annet sted. Her rettet de oppmerksomheten oppover, pulsen sank, og vi kunne merke at Gud berørte. Et privilegium å få være med på!

Grenselaus himmeljord - GF-salmen


For meg var det også stor stas å samarbeide med kapellmester og musikalsk ansvarlig, Aril Schøld, om en egen sang til GF med utgangspunkt i sommerfestens tema, "Grenseløst?" 
Nedenfor kan dere høre sangen som ble sunget noen ganger underveis, og som vi håper kan leve videre også når årets sommerfest og GF nå er historie.    
Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster