Du blir hva du spiser!Dagens ord:  Legg derfor bort all ondskap, falskhet og hykleri, misunnelse og sladder, og lengt som nyfødte barn etter ordets rene melk, så dere ved den kan vokse til frelse. For dere har smakt at Herren er god… Bli selv levende steiner som bygges opp til et åndelig hus!” (1. Pet 2,1-6)

Det er større fokus på sammenhengen mellom kosthold og helse i dag enn det var da jeg vokste opp. Barna kommer hjem fra skolen og begynner å granske produktinnholdet på matvarene. De har lært noe om at kroppen er som et byggverk. At det er direkte forbindelse mellom innholdet i matvarene vi putter i oss og de byggesteinene kroppen trenger for å bli et solid hus. Jeg utfordres av de yngre til å gjøre klokere valg i hverdagen.

I denne landsdelen er folket forsynt med ganske stor tetthet av kirker og forsamlinger. Veien er ikke så lang for den som trenger åndelig føde. Regionens største avis finner enda til fortsatt plass for et daglig andaktsord som dette. Det gir mulighet for et variert og sunt åndelig kosthold. Byggesteiner det er for få av i ett varehus finnes det kanskje mer av i hyllene hos en annen. Er vi likevel nok opptatt av å øve opp både barn, unge og voksne til å sjekke produktinnholdet på matvarene? ”Ordets rene melk” kaller Peter det aller viktigste byggematerialet for. Og så går han videre og definerer det han kaller en ”hjørnestein” i byggverket, nemlig Jesus Kristus.

Herre Jesus, fordi jeg blir hva jeg spiser, hjelp meg i dag til å fylle kroppen og sinnet med solide byggesteiner der du er den viktigste.

--


Stod på trykk i Stavanger Aftenblad som Dagens ord 30.4.2018.

(Illustrasjon: Unsplash.com)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster