Likkledemysteriet - del 3Lesning: «Da de kom til Jesus, så de at han alt var død, og de knuste ikke hans bein. Men en av soldatene stakk ham i siden med et spyd, og straks kom det ut blod og vann… Dette skjedde for at dette ordet i Skriften skulle bli oppfylt: Ikke et bein skal brytes på ham. Og et annet skriftord sier:  De skal se på ham som de har gjennomboret.» (Joh 19,33-37)


Oppdagelser:  Det gir god mening at romerne gikk med på å fremskynde dødstidspunktet for å respektere jødenes påskehøytid. Å knekke beina var dessuten vanlig prosedyre for en raskere dødsprosess. Det spesielle er opplysningen om at de slapp å gjøre det med Jesus. Han var allerede død. En litterær manøver for å få det til å passe med den gammeltestamentlige profetien i Salme 34,21, sier skeptikerne. Men personen avbildet på det mystiske likkledet i Torino, har ikke knekte bein. Derimot viser likkledet at mannen har et stort sår i høyre side mellom femte og sjette ribbein, tilsvarende størrelsen på bladet til et romersk spyd. Kjemiske analyser viser at blodflekken på kledet inneholder én del blod og seks deler blodvann. Vil du fordype deg i forskningen rundt likkledet, vil du finne en mengde slike sammentreff.


Gjenskinn i våre liv: Hvilken forskjell gjør det i mitt liv om evangeliene faktisk forteller sannheten om Jesu død? Hvilken forskjell gjør det om han faktisk stod opp igjen og etterlot seg likkledet som et tegn?

Gjensvar: Jesus, takk for at det blodet som fløt i dine årer ble utøst så vi skal ha liv. 

Likkledemysteriet - del 4
Likkledemysteriet - del 2

(Stod også på trykk i Stavanger Aftenblad som Dagens ord, 11.4.2018)


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster