Tvillinger av Tomas Lesning
«Tomas, en av de tolv, han som ble kalt Tvillingen, var ikke sammen med de andre disiplene da Jesus kom». (Joh 12,24)
Oppdagelser: Blant de nærmeste vennene til Jesus, finner vi en som må ha kjent på følelsen av å være utenfor. Han ble kalt for Tvillingen. Noen kaller han Tvileren, fordi han først ikke ville tro at Jesus hadde stått opp fra de døde. Tvilen er alltid troens tvilling, er det blitt sagt.
Gjenskinn i våre liv: Vi er mange som er tvillinger av Tomas. Vi har hø rt sterke fortellinger om hvordan Jesus har vært der for andre mennesker. Selv har vi ofte hatt følelsen av å stå utenfor den indre sirkelen. Hadde jeg bare vært der og sett det samme, skulle jeg også ha trodd, sier vi. To tanker til Tomas-tvillinger i dag: Overnaturlige erfaringer fås ikke «på bestilling”, som en pizza vi får levert på døren fra Pizzabakeren. Men like sant er det at Jesus ikke ga opp Tomas da han uteble. Tomas møtte opp i fellesskapet og fikk førstehåndskjennskap til den oppståtte Jesus. Selv er jeg en tvilling av Tomas også der. Jeg er så glad for at jeg ga Jesus og meg flere sjanser. Etter hvert har jeg også lært å sette pris på andres sterke fortellinger om berøringer av Jesus, selv om de kan være annerledes enn mine. Og jeg husker på ordene Jesus sa: ”Salige er de som ikke ser, og likevel tror”. (Joh 20,29)
Gjensvar: Jesus, takk for at det også er rom for meg som ofte har kommet for sent og som ofte har følt meg utenfor din innerste sirkel.
(Også på trykk i Stavanger Aftenblad som Dagens ord, 4.4.2018) 
Illustrasjon: Unsplash.com

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster