Bokanbefaling: «JEG ER NÆRING - 5 åndelige vekstvilkår»


I dag har jeg lest en av de minste og samtidig klokeste bøkene jeg har lest på lenge: «Jeg er næring - 5 åndelige vekstvilkår» av min kollega i Sandnes, Karsten W. Degnes, kateket i Riska. Den får mine tre døtre av julenissen i år (hysj, ikke si det til dem!). Og jeg anbefaler alle andre å anskaffe den til sine ungdommer fra 13 til sånn omtrent 43.

Dette er den boka jeg ikke klarte å skrive. For på en måte minner den litt i tematikken om min bok «Disippelrytmer». Også denne er en håndfast hjelp til slitesterkt disippelliv. Men der jeg bruker mange ord og fine formuleringer og sikkert hekter av mange underveis, ikke minst yngre lesere, er Karsten mer direkte og rett på sak. Karsten skriver enkelt, men samtidig merker vi raskt visdommen og livserfaringen fra en som har levd som disippel ganske lenge.

Karsten er en legende i de menighetene på Nord-Jæren der han har vandret med ungdommer siden 2004. Alt som står i denne boka er prøvd ut i praksis og har vist seg bærekraftig. Det bidrar til å gi boka stor troverdighet.

Karsten W. Degnes er et navn å merke seg for alle som er opptatt av at neste generasjon skal få et levende møte med Jesus. Nå kan vi også glede oss over at hans 5 vekstprinsipper er beskrevet i bokform. Boka er gitt ut privat. Den kan kjøpes for en slikk og ingenting ved henvendelse direkte til forfatteren, eller f.eks. på Bibelbutikken i Sandnes.

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster