Vertshuseierens tale

Foro: ByMenigheten-Sandnes

Vil dere høre hva som er blitt visjonen for alle våre vertshus? 

Tre små, men helt avgjørende ord: “ROM FOR FLERE”. Fra den dagen da Jesus ble født sluttet jeg å si at det er “fullt”. For når er det egentlig fullt? Og hvor mange kvadratmeter trenger man egentlig å ha rundt seg for å ha det bra?

Vi har valgt å kalle vertshuskjeden vår over hele Judea for VALGETS VERTSHUS. Til minne om det valget jeg stod ovenfor den kvelden da jeg, uten å vite om det, nesten sa nei til å ta i mot Gud selv som kom på døra mi som et lite kongebarn.

Hver gang det kommer nye mennesker til meg, rike eller fattige, jøder eller utlendinger, tenker jeg på den familien som kom til meg den kvelden, og på valget jeg hadde. Og jeg tenker: Kanskje er det Gud selv og hans hellige familie som står på døra igjen? Derfor velger jeg alltid å ha rom for all slags folk. Jeg har en ganske stor familie etterhvert!

Men det er ikke sånn at jeg sitter og venter på Gud hver kveld. For Jesus han bor allerede i alle mine vertshus. Han tar i mot menneskene sammen med meg. Han er ikke lenger en gjest. Han er min Herre og Frelser. Og han har flyttet inn i mitt liv.

Litt etter litt har jeg våget å slippe han til i alle rommene mine. Han får til og med komme inn i de mørke rommene som finnes her bak den fargerike og glade frakken min. 

Det er ikke sånn at jeg  er glad og fornøyd og begeistret alltid. Jeg får ikke alltid livet til som jeg vil. Og det er fortsatt noen rom jeg ikke slipper alle mennesker til i. Men Jesus får lov. Han stoler jeg fullt og fast på.

Dere er alltid velkommen til et av Valgets Vertshus her i Judea, om dere skulle ta turen med fantasien deres en gang. Og kanskje dere også kan være Valgets Vertshus der dere bor? Et sted hvor det alltid er ROM FOR FLERE? 

Petter Vertshuseier 


(P.S. På årets to julaftensgudstjenester var det nærmere 600 mennesker til stede. Takk til en fantastisk besetning av frivillige som stod på tidlig og seint i mange dager for å forberede årets høydepunkt i ByMenigheten!)

Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster