Om SpiresPlass.no

"Fø mine lam!" sa Jesus. Å fø var i bibelsk sammenheng ikke å komme med kraftfor som lammene fikk servert rett inn i en bås. Det lignet mer på setra om sommeren. Å bringe lammene til omgivelser der de selv kunne beite, finne gress og vann. Som coach og prest, er det et mål for meg å bringe mennesker til en plass hvor de selv finner maten. At beiteplassen har trygge rammer, er mitt ansvar. Plassen kaller jeg for Spires plass, oppkalt etter han som eier lammene. (Sak. 6:12)


Jeg er ingen jordbruker. Men kanskje kan jeg kalles en ordbruker. 

Vår familie har et lite sted vi kaller for SPIRES PLASS, i nærheten av Moi. Der har vi plantet bærbusker og litt blomster. "Spire" er et navn som stadig dukker opp i Bibelen. Det peker på Kristus. 

Etterhvert har SPIRES PLASS blitt symbol for mer enn et fysisk sted: Jeg jobber med Ordet og ordene. Liker å plante små ordfrø, se hva det blir til. Noen av ordspirene finner sin vei inn i talene mine som prest. Mange blir først og fremst værende her på SPIRES PLASS. 

I tilknytning til jobben som prest i ByMenigheten - Sandnes, har jeg tatt en coachingutdanning. Et fokus i tjenesten min er å utruste. 

Visjonen for Coachingrommet på Spire plass: "Å legge til rette for verdifulle samtaler innenfor tydelige rammer. Skape et rom for vekst og forløsning av potensiale. Hjelpe mennesker til å bli mer bevisst sine egne verdier og handle ut fra dem, utfordre sine grenser, men også lære å elske dem». 

Mitt største forbilde har mange navn. Han kan for eksempel kalles Ordet (Joh 1,1), Gartneren (Joh 20,15), Såmannen (Mark 4,3), og ikke minst: Spire (Sak 6,12). Mer enn noe er dette Hans plass! Flere av "spirene" er illustrert med bilder av fotografen Haure Aran som bor i Sandnes. Han har gitt sin rause tillatelse til at jeg får bruke hans bilder.


Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Fornuft, følelser og andre fyrlys

Fars vann

Vårblomster